Air Bandung Cincau + Kembang Semangkuk + Getah Anggur

Sabtu, 7 Mei 2016

Air Bandung Cincau + Kembang Semangkuk + Getah Anggur

Air Bandung Cincau + Kembang Semangkuk + Getah Anggur

Air Bandung Cincau + Kembang Semangkuk + Getah Anggur
Bahan-bahan :

Sirap rose
Gula
Susu pekat manis
Cincau (dipotong)
Kembang semangkuk
Getah anggur
Air panas
Ketul ais


Cara Membuatnya :

1. Rendam getah anggur dan kembang semangkuk dalam air panas hingga kembang.

2. Bancuh sedikit air gula, masukkan susu pekat manis secukupnya.

3. Seterusnya, masukkan sirap rose dan kacau hingga sebati.

4. Kemudian, masukkan cincau yang telah dipotong kecil.

5. Masukkan juga kembang semangkuk dan getah anggur bersama air rendamannya.

6. Akhir sekali, masukkan ketul ais dan sedia untuk diminum.

1 ulasan: