Kek Batik Milo ~Suhana~

Jumaat, 20 Julai 2012

Kek Batik Milo ~Suhana~

Kek Batik Milo

Bahan-bahan :

600 gram roti marie (dipatah 4)
250 gram mentega atau buttercup
200 gram milo
6 biji telur (pukul sedikit)
½ tin susu pekat manis

Cara Membuatnya :

Panaskan mentega sehingga cair di dalam kuali. Kemudian, masukkan milo, telur dan susu.

Kacau hingga agak pekat. Tutup api. Masukkan roti marie dan gaulkan sehingga sebati kesemuanya. Jangan kacau terlalu kuat hingga menyebabkan roti marie hancur.

Tuangkan ke dalam loyang yang telah disapu permukaan loyangnya dengan sedikit mentega.

Tekan dengan padat dan rata perlahan-lahan.

Masukkan dalam peti sejuk lebih kurang 1-2 jam. Bila hendak dimakan, keluarkan lebih kurang setengah jam, barulah lembut untuk dipotong. Sedia untuk dihidang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan